When you want it, it goes away too fast, times you hate it, it always seems to last, just remember when you think, you're free

Idag är det en glad Olivia --för omväxlings skull-- som sitter vid datorn. Jag har fått sommarjobb. Score. Det blir ett hotell i Alta, Norge som får min arbetskraft i sommar. Tog tag idag och bokade sex körlektioner. Körkortet kanske snart är mitt? Helt otroligt. Mest läskigt. Helgen närmar sig och jag taggar. Imorgon ska jag telefonera (haha) och fixa de sista planerna. Allt känns bra idag. Lite rosa. Vi gillar det - leva i en rosaskimmrande bubbla och gå på lättvispade moln.






(Marilyn Manson - The speed of pain)

You love bands when they're playing hard, you want more and you want it fast, they put you down, they say I'm wrong, you tacky thing, you put them on

Det är stora planer inför nästa helg. Om världen bara visste vad för hemligheter som döljer sig i mitt huvud. The crowded mind of Olivia. Så det så. Just nu har jag en skål chips framför mig. Tjockis. Mitt nyttiga liv börjar snart - måste bara sluta hosta innan jag kan börja satsa på Beachen 2011. Min hosta låter förövrigt som om att en lunga ska komma ut genom munnen. Skönt, så otroligt skönt. Rasslar så där behagligt och smärtsamt.


Evan Rachel Wood




(David Bowie - Rebel Rebel)

Man, oh man, you’re my best friend, I scream it to the nothingness, there ain’t nothin’ that I need, well, hot n' heavy, pumpkin pie, chocolate candy, Jesus Christ, there ain’t nothin’ please me more than you

De senaste dagarna har jag varit hemma. Sjuk. Min norrländska förkyldning övergick till något helt annat. Men nu är jag tillbaka på förkyldningen. Min stora merit dessa dagar är att jag har hunnit äta fyra apelsiner. Det är fler apelsiner än vad jag åt hela förra året. Jag har haft lite att göra. Min bästa vän har varit Vouge, Vanity Fair och Cosmopolitan. Även TVn har räddat mina dagar. Nu är jag äntligen tillräckligt fräsch för att sova tillsammans med pojkvännen igen. Mys. Nu kryper vi i säng - har barnvaktat hela kvällen. Föräldrarna har varit på gala. Synd att mina föräldrar festar mer än mig. Nästa helg kör vi. Unts unts.





(

Can you imagine a time when the truth ran free, the birth of a sun, the death of a dream, closer to the edge

Nu är det officiellt vår. Jag såg två myror idag. Myror! Visserligen inomhus, men iallfall. Imorgon kanske det blir de vanliga conversen och skinnjackan. Hoppas. Men troligtvis inte eftersom jag sitter på den värsta förkyldningen någonsin och fryser konstant. Inatt hoppas vi -jag och mig- iallafall på ett par timmars sömn. Tror inte jag orkar med en till natt klarvaken. Men vem ska klaga? Inte jag. För idag såg jag två myror.






(30 Seconds to Mars - Closer to the Edge)

We got koka-kola veins - we don't know our names, bla bla bla bla bla bla bla bla bla, we got koka-kola veins - we don't use our brains, bla bla bla bla bla bla bla bla bla, we got koka-kola pumpin' through our veins

Jag är så förkyld att det inte ens är roligt att skoja om. Snoret rinner ur näsan och jag nyser var tredje minut. Fräsch. Och otroligt sexigt. Sen har jag haft ännu en av mina sömnlösa nätter - allt blir verkligen bara bättre och bättre. Jag är inte på topp idag. Så långt ifrån toppen faktiskt.





(The Tough Alliance - Koka-kola Veins)

To appear sad, with the same ol' decent lazy eye, fixed to rest on you, aim free but so untrue

Det är söndagkväll och jag har ett grått litet moln hängades över mig. Detta gråa moln kallas "Imorgon-är-det-måndag"-molnet. För att liva upp stämningen har jag gjort i ordning glass med banan, chokladsås och maränger. En hemmagjord sockerkoma levererad i en skål. Ibland är det sådant som behövs.






(Silversun Pickups - Lazy Eye)

Ok, you think you got a pretty face, but the rest of you is out of place, you looked alright before

Böcker som inom en, förhoppningsvis, snar framtid finns hemma i mitt fönster. De kommer passa fint in med Jenna Jameson, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne och alla de andra. Kan knappt vänta. Måste bara vänta tills "This is gonna hurt" har släppts, det är sorligt nog ett par månader bort.





(Girlschool - Fox on the run)

Somehow we learn, somehow we cry, how fast we burn, how fast we die

Har ätit en väldigt god middag med mina föräldrar. Vi har pratat, druckit vin och lyssnat på Jay Smith - vi är tuffa. Kvällens planer är film, film och åter film. Dear John, Sherlock Holmes och My fair lady står på schemat. Imorgon blir det mer film - inte mindre än Avatar och Public Enemies. När jag ser på Public Enemies tänker jag på Alice. Varje gång. Så det så. Hon och jag brukar skicka brev till varandra. Brevväxlar. Otroligt retro. Otroligt underbart.





(M83 - Teen Angst)

In deepest hollow of our minds, a system failure left behind, and their necks crane, as they turn to pray for rain

Trassligt hår, mössa och glasögon. Dagens look är.. Flummig. Passar perfekt med dagens humör. Idag är vi flummiga, men vilken dag är vi inte det. Med vi menar jag mig och mig själv. Såklart, vad annars? 



 (Massive Attack - Pray for Rain)


Something in your eyes is makin' such a fool of me, when you hold me in your arms you love me till I just can't see

Har lyssnat på Madonna hela morgonen, vilket har resulterat i att jag har min Madonna-tröja på mig. Den är fin. Idag är det en stor dag, jag ska göra Riskettan - alltså sitta och lyssna på att man inte får dricka och köra bil. Men det är ett stort steg mot mitt körkort.





(Madonna - Borderline)

I'm not alone cause the TV's on yeah, I'm not crazy cause I take the right pills everyday

Jag vägrade att kliva upp ur sängen, vilket resulterade i att jag krängde av mig kläderna och tog pojkvännens kvarglömda t-shirt till pyjamans. Och nu upptäcker jag att lampan på skrivbordet är tänd. På andra sidan rummet. Överväger starkt att sova med den på. Och ja, jag är så pass trött och tuff att jag tänker sova nu. Min masterplan är att stoppa huvudet under kudden och lyssna på Jimmy Eat World tills jag somnar. Om jag kan somna. Bara för att man är trött och tänker sova betyder det inte att man somnar. Något jag vet. Så det så.





(Jimmy Eat World - Bleed American)

When you see yourself in a crowded room, do your fingers itch are you pistol whipped, will you step in line or release the glitch, can you fall asleep with a panic switch

Var till tandläkaren idag. Igen. Denna gång för att ta bort tandsten. Det låter illa. Nästa besök inträffar den 22/2 - då ska det borras och lagas. Hurra, va roligt. Annars är det fem månader tills jag tar studenten, tagga! Hörde också att det bara var 150(?) skoldagar tills den stora dagen. Kan det stämma? Jag hoppas verkligen det.





(Silversun Pickups - Panic Switch)

Once again we're with the friends, smiling, trying, to pretend, that it's all fine, all this time, this kiss is on my mind

Hur hanterar man att en av sina bästa och underbaraste vänner flyttar? Själv vet jag inte, jag är alltid den som flyttat och lämnat mina älskvärda vänner. Nu har en av mina finaste vänner flyttat ifrån mig. Till England - Brighton närmare bestämt. Till staden vi besökte tillsammans med Amanda två och ett halvt år sedan. Att jag och Carolin bara träffades fyra gånger per år och aldrig pratade i telefon spelar ingen roll, det känns som om hon har lämnat mig. Det är en helt ny saknad. En saknad jag absolut inte tycker om.





(Kissy Sell Out - This Kiss)

Fights and battles have begun, revenge will surely come, your hard times are ahead

För ett par dagar sedan råkade jag armbåga en spikmatta. En spikmatta. Hur lyckas man? Efter det fick jag ha ett plåster på armbågen. Jag har inte haft plåster sen jag gick i 6:an - med andra ord kände jag mig otroligt kool. Nu är plåstret borta och nu kan man se hålen efter spikarna. Livet är smärtfyllt. De senaste dagarna har jag också slagit mig på en bil -vad hände där liksom?- och klivit på en kontakt - vilket resulterade i ett blåmärke under foten. Bra Olivia, otroligt bra och smidigt. Livet är på min sida.




(Muse - Butterflies And Hurricane)

And they aren't of Snow White, dreams of war, dreams of liars, dreams of dragons fire, and of things that will bite, yeah

Nu blir det att sova. Jag och pojkvännen --- mest pojkvännen --- har tittat på JVM, Sverige forlorade. Som jag förutspådde. Imorgon, senare idag, ska jag till tandläkaren och kolla om mina tänder lever. Troligtvis är de flesta fulla med hål och tandtroll. Mysigt.




(Metallica - Enter Sandman)

RSS 2.0